Et annerledes skip!

Meld deg på et av våre cruise!

Skottlands østside
Kirkwall, Dundee, Newcastle og Aberdeen 02.07.2023 Les mer

Bli med Skoleskipet Gann til en havn vi aldri har vært i før – og en som vi har vært mange ganger før.  Dette sommercruiset skal utforske Skottlands østside, der hvor mange av byene ligger og vi skal besøke Dundee for aller første gang! OBS! Vi har gjort en endring på ruten vår. Vi går til Aberdeen i stedet for Montrose.

Først tar vi turen over til Orknøyene og besøker Kirkwall, en havn vi ofte er i – fordi der er det så fint! Dessuten ligger øyene så passelig langt fra Stavanger og stadig er det noe nytt å oppdage. Videre går turen ned til Dundee «Det vakre stedet ved fjorden Fay» som navnet opprinnelig betyr. Selv om vi kaller cruiset Skottlands østside, våger vi oss en tur innom England og Newcastle (Havnebyen Tyne). Herfra kan vi nå reisemål på land langt nedover i Nord-England. Vår siste stopp på dette cruiset er Aberdeen, et yndet mål for de som er glad i å handle, med flere store varhus og fine butikker eller du kan bli med oss på en spennede utflukt.  

Vi skal som vanlig har gode utflukter i land, og har to lange, fine dager på sjøen hvor vi kan kose oss om bord. 

Reiseledere som blir med på denne turen: 

Kielkanalen
Esbjerg, Hamburg, Warnemunde, Fredericia og Skagen 13.07.2023 Les mer

Når vi inviterer på cruise gjennom Kielkanalen er ikke det bare på grunn av den flotte turen gjennom Nord-Ostsee-Kanal som kanalen egentlig heter, men også på grunn av de flott havnene i Nord-Europa. 

Vi starter i Esbjerg, Danmarks energihovedstad som ligger nydelig til på vestkysten. Turen går videre til Hamburg, storbyen som er breddfull av historie og kultur. Videre seiler vi ut Elbe til Brunsbüttel hvor vi sluses inn i selve kanalen. Her går seilasen forbi bugnende kornåkere, gjennom små dorfer og ender i Kiel i Østersjøen. Vi går forbi Kiel, men besøker heller Warnemünde som er den sjarmerende havnebyen til Rostock. Videre seiler vi tilbake mot Danmark og går opp Lillebælt på vår vei mot Frederik III sin by – Fredericia. Vi avslutter vårt tokt i Danmarks nordligste – og noen mener koseligste by – Skagen. 

Vi arrangerer utflukter i alle havner og får god tid til å være sammen om bord på de lengste krysningene.

Bli med på en av våre utflukter!