Et annerledes skip!

Utflukt - Atlanterhavsveien, Kvernes stavkirke og Bergtatt

Cruise: Nordkappcruise 2024

Dato: 26.6.2024 / (Dag 3)

Starttid: 10:30

Varighet: (ca.) 6 timer og 30 minutter

Pris: 1990.00 NOK

Siste registreringsdato: 07.07.2024

Bussen starter fra Kristiansund via den undersjøiske Atlanterhavstunellen som binder Kristiansund med Averøy. På Averøy kjører vi først til Kvernes Stavkirke – landets eneste stavkirke bygget etter middelalderen. Den er bygget i tre og har plass til 200 personer.

Vi kjører videre til Atlanterhavsveien - «Vegen i havet» som er den velkjente opplevelsen med bruer som bukter seg mellom holmer og skjær langs den barske Hustadvika. Veien har blitt Nasjonal Turistvei og svinger seg langs lave, buede broer over det åpne havet og garanterer forbipasserende en fantastisk utsikt. Atlanterhavsveien, som ble kåret til "Århundrets konstruksjon" i 2005, er blant verdens mest kjente bilturer. Det tok over seks år å fullføre veibanen og de åtte broene som forbinder Romsdalshalvøya med øya Averøy, selv om den er bare litt over 8,2 km lang.
Vi tar et fotostopp på Eldhusøya- her er det laget en svevesti rundt øya hvor man kan gå rundt om været tillater det

Når vi kommer til Farstad svinger vi vekk fra kysten og til Eide. Her blir et spennende stopp hos Bergtatt.

Bergtatt sin marmorgruve er et resultat av gruvedriften som startet i 1938. I deler av gruven pågår det fremdeles gruvearbeid. I besøkssenteret til Bergtatt seiler vi over det stille vannet i den underjordiske innsjøen dypt inne i fjellet. Her får alle smake på fjellets kildevann, tappet direkte fra fjellveggen, når vi stopper ved de intime små tunnelene som er opplyst med lysekroner ca halvveis på turen. Etterpå ankommer vi Storsalen (som er 22 grader hele året) hvor bordene er dekket med levende lys og deres «berømte» gruvesuppe blir servert. I denne salen er akustikken fantastisk og det skal vi sjekke ut. Før eller etter båtturen vil vi se en video om gruvedriften og gruvehistorien. Hjemveien tilbake til Gann går via Frei til Kristiansund.

Se reiserute her: 

https://maps.app.goo.gl/pQU76LNskqmubopA6

 

Utflukter bestilles ved påmelding! Eller ved å logge inn på Min Side.