Woodturningcruise

Utflukt - Bergtatt og Atlanterhavsveien

Cruise: Woodturningcruise 2023

Dato: 21.6.2023 / (Dag 3)

Starttid: 14:15

Varighet: (ca.) 6 timer og 30 minutter

Pris: 1990.00 NOK

Siste registreringsdato: 01.07.2023

Turen starter fra cruisekaien på Åndalsnes kl. 14.15. Det vil bli en guidet busstur (engelsktalende guide) til Bergtatt og Atlanterhavsveien med retur til Molde hvor Gann har ankommet.
Bussen kjører fra Åndalsnes og tar fergen over Langfjorden fra Åfarnes til Sølsnes. Vi passerer Bolsøya før vi kjører videre til Eide. Her blir et spennende stopp hos Bergtatt. Bergtatt: Bergtatt sin marmorgruve er et resultat av gruvedriften som startet i 1938. I deler av gruven pågår det fremdeles gruvearbeid. I besøkssenteret til Bergtatt seiler vi over det stille vannet i den underjordiske innsjøen dypt inne i fjellet. Her får alle smake på fjellets kildevann, tappet direkte fra fjellveggen, når vi stopper ved de intime små tunnelene som er opplyst med lysekroner ca halvveis på turen. Når vi ankommer Storsalen (som er 22 grader hele året) er bordene dekket med levende lys og deres «berømte» gruvesuppe blir servert. I denne salen er akustikken fantastisk og det skal vi sjekke ut. Før eller etter båtturen vil vi se en video om gruvedriften og gruvehistorien.
Etter besøket går turen nordover til Atlanterhavsveien som er et høydepunkt på denne utflukten, og som har blitt Nasjonal Turistvei. Her svinger lave, buede broer over det åpne havet og garanterer forbipasserende en fantastisk utsikt. Atlanterhavsveien, som ble kåret til "Århundrets konstruksjon" i 2005, er blant verdens mest kjente bilturer. Det tok over seks år å fullføre veibanen og de åtte broene som forbinder Romsdalshalvøya med øya Averøy, selv om den er bare litt over 8,2 km lang. Vi tar et fotostopp på Eldhusøya- her er det laget en svevesti rundt øya hvor man kan gå rundt om været tillater det. Etter bussturen og fotostoppet på Atlanterhavsveien fortsetter vi til Molde, hvor Gann venter på oss.

Utflukter bestilles ved påmelding! Eller ved å logge inn på Min Side.